Terrazzo

Compri LV loodvervanger

Op loopafstand van het centrum verreist in Den Bosch het project Terrazzo.

CompriLV
Project Terrazzo Foto's van het project Contact

Jurgen van Gils, hoofuitvoerder bij aannemer Van der Ven Bouw & Ontwikkeling BV spreken we over enkele handige Hakron productoplossingen die op dit werk worden toegepast. De drie woontorens bestaan uit totaal 171 appartementen met daaronder horeca, kantoren en een parkeergarage voor de bewoners. Jurgen van Gils, hoofuitvoerder bij aannemer Van der Ven Bouw & Ontwikkeling BV spreken we over enkele handige Hakron productoplossingen die op dit werk worden toegepast.

Compri LV loodvervanger wordt hier volop toegepast, zoals bij de penanten, waarbij Compri LV op maat is gemaakt (zie foto). Jurgen van Gils vertelt: “Op een vorig project heb ik Compri LV ook toegepast. We hadden daar anders met traditioneel lood moeten werken, dat scheurt soms op de hoeken bij het omhoog halen. Bij Compri LV zijn de binnen- en buitenhoeken al prefab gemaakt en dat bespaart ook nog veel werk en dus tijd op de bouwplaats. Snel, licht in gewicht en toch stevig.”

Baushield LDR is toegepast bij de kozijnen voor de luchtdichting en het fungeert ook als waterkering. Immers luchtdicht is ook waterdicht. Jurgen van Gils: “Een voordeel is de goede controleerbaarheid. Door de zwarte kleur is zichtbaar dat het is aangebracht. We hebben in overleg met Emille van Beekveld (adviseur buitendienst Hakron) deze oplossing bepaald. Ik heb al jarenlang een heel goed contact met Emille. Hij denkt goed mee, komt met oplossingen en staat altijd voor je klaar.” 

Daarnaast zijn er nog diverse andere Hakron-producten toegepast. Zoals ISOPRO® koudebrugonderbreking in situ bij de stalen balkons op een aantal verdiepingen. Instortvoorzieningen in de betonnen kelderbak zoals Comax stekkenbakken, PSA konneketie-ankers/TSE konnektie-einden, cementgebonden afstandhouders (ook wel betonblokjes genoemd). En een Hakron-product waar Jurgen van Gils creatief een eigen vinding van heeft gemaakt. Een golfanker voorzien van een M16-bout wordt bij Terrazzo toegepast voor het schoren van de prefab binnenwanden en liftkern.

Meer weten over de bovengenoemde productoplossingen en de diverse toepassingsmogelijkheden? Neem contact op de met de technisch adviseurs van Hakron!

Naam aannemer: Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV
Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier B.V.
Architect: KENK architecten
Constructeur: Van de Vorm