Veilig schoren met daadhulzen met Clip-fix

2023-03-23, Productnieuws

Draadhulzen met Clip-fix van Hakron worden toegepast bij het veilig verankeren van tijdelijke schoren op de bouwplaats in de ruwbouwfase. Draadhulzen met Clip-fix voldoen aan de Europese wetgeving en de betreffende rekenregels.

Draadhuls en Clip-Fix
Werkwijze Draadhulzen Clip-Fix Productafbeeldingen

Hoe werken draadhulzen met Clip-Fix

Wanneer je bekistingen, betonnen wanden, kolommen en dergelijke plaatst op de bouwplaats, moeten deze met tijdelijke schoren worden verankerd om te voorkomen dat ze omvallen door bijvoorbeeld de wind. Meestal worden deze schoren onder een hoek van 45° geplaatst en bevestigd aan gaten in de bevestigingsplaten aan de boven- en onderzijde. Je kunt de schoren vastzetten met een schroefverbinding. Nadat de geschoorde delen definitief zijn gemonteerd, kun je de schoorverankeringen losmaken en de schoren verwijderen.

Draadhulzen

Onze metalen draadhulzen voor schoorbevestigingen zijn verkrijgbaar in elke gewenste lengte en kunnen worden aangepast aan de dikte van de vloer. Ze zijn verkrijgbaar in B15 (maar je kunt ook B20 en B26 aanvragen).

Bekijk of bestel het product hier

Clip-fix

Je kunt de draadhulzen monteren met de revolutionaire Clip-fix in vloeren of met behulp van een Knack-/B15-spijkerplaat aan de bekisting. Als je ze in de vloeren toepast, krijg je een rode stop met markeringsstift aan de bovenkant en een rode afdichtstop aan de onderkant. Om te zorgen voor een goede en stabiele verbinding met de wapening, kun je de Clip-fix in hoogte verstellen met binddraad.

Bekijk of bestel het product hier