Stekkenbakken Whitepaper

2023-05-01, Productnieuws

Stekkenbakken bieden veel toegevoegde waarde voor het verbinden van betononderdelen. Deze kun je eenvoudig monteren aan de wapening van een constructie. Een stekkenbak garandeert een goede aanhechting en beschikt over een praktische scheurlijn. Meer weten? Download dan de whitepaper!

Stekkenbakken
De Comex Stekkenbakken Stekkenbak Comax P Stekkenbak Comax QD Stekkenbak Comax QL Download Whitepaper Contact verkoop

Waarom de Comax stekkenbak

Wanneer er een onderbreking nodig is tussen twee betonstortfases en een wapening zijn de Hakron stekkenbakken de juiste tool voor het realiseren van deze verbinding. Hakron heeft een breed scala aan beschikbare stekkenbakken. Elke uitvoering is voorzien van een KOMO-certificaat en voldoet aan de Eurocode. Bovendien is Hakron in staat om speciale uitvoeringen van de stekkenbakken te realiseren, ook met afwijkende lengten of steklengtes. 

Hakron (11oct2021)-132_Stekkenbak

Stekkenbak Comax P

De Comax P is de standaard stekkenbak, ontworpen voor het constructief verbinden van wapening in betonconstructies. Het heeft een kunststof afdekkap met een geperforeerde scheurlijn, wat zorgt voor een aanzienlijke arbeidsbesparing bij het openen en uitbuigen van de stekken. Dit betekent dat het gemakkelijker is om de stekken uit de stekkenbak te halen, waardoor het proces efficiënter wordt.

Een ander voordeel van de Comax P  is de unieke profilering van het blik. Deze profilering zorgt voor een uitstekende hechting aan het beton. Hierdoor wordt voorkomen dat er luchtopsluiting ontstaat achter het blik, wat de kwaliteit van de hechting ten goede komt.

Stekkenbak Comax QD

De Hakron Comax QD is een stekkenbak die voldoet aan de KOMO-certificering. Het belangrijkste kenmerk van deze stekkenbak is het blik met een trapeziumvormige vertanding volgens EC2 (Eurocode 2). Deze vertanding zorgt voor een verbeterde stabiliteit en draagkracht van de stekkenbak. De trapeziumvormige profilering loopt in de lengterichting van de stekkenbak en is specifiek ontworpen om afschuifkrachten op te nemen.

Dankzij de trapeziumvormige profilering kan de Comax QD stekkenbak effectief krachten dwars op de stekkenbak opvangen. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen waarbij de stekkenbak blootgesteld kan worden aan zijwaartse belastingen of trillingen.

De inbouwhoogte (d) van de Comax QD is ongeveer 35 mm. Deze inbouwhoogte geeft aan hoe diep de stekkenbak in het beton moet worden geplaatst. Het is belangrijk om de stekkenbak correct in te bouwen om de juiste positionering en functionaliteit te waarborgen.

Met zijn KOMO-certificering biedt de Comax QD stekkenbak een extra garantie op kwaliteit en prestaties. Het voldoet aan de geldende normen en specificaties, waardoor het geschikt is voor gebruik in constructies waar hoge eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Stekkenbak Comax QL

De Comax QL is een stekkenbak die voldoet aan de KOMO-certificering, wat aangeeft dat het product voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen. Een belangrijk kenmerk van deze stekkenbak is het blik met een trapeziumvormige vertanding volgens EC2 (Eurocode 2). Deze unieke vormgeving van het blik heeft verschillende voordelen voor de functionaliteit en duurzaamheid van de stekkenbak.

De trapeziumvormige profilering van het blik is ontworpen om een deel van de afschuifkrachten op te nemen. Dit zorgt voor een verhoogde stabiliteit en draagkracht van de stekkenbak. De trapeziumvormige profilering loopt dwars over de stekkenbak, is het in staat om krachten in de lengterichting van de stekkenbak op te vangen. Dit is vooral van belang in situaties waarbij de stekkenbak wordt blootgesteld aan belastingen die zich in de lengte van de constructie voordoen.

De inbouwhoogte (d) van de Comax QL is ongeveer 46 mm. Deze inbouwhoogte geeft aan hoe diep de stekkenbak in het beton moet worden geplaatst. Door de ruimere inbouwhoogte van de Comax QL biedt deze stekkenbak extra stevigheid en stabiliteit, wat bijdraagt aan de structurele integriteit van de betonconstructie.

Met zijn KOMO-certificering en geavanceerde trapeziumvormige profilering biedt de Comax QL stekkenbak optimale betrouwbaarheid en prestaties. Het is geschikt voor gebruik in diverse constructies waarbij hoge eisen worden gesteld aan de sterkte, duurzaamheid en veiligheid van de bevestiging van stekken in beton.

Download Whitepaper

Wil je meer informatie ontvangen over de stekkenbakken van Hakron? Lees dan onze whitepaper. 

Multi-D geveldrager stelblok is stelpost (2)

Contact verkoop

Voor vragen kun je terecht bij onze afdeling verkoop.

0341 27 88 10

Wij werken met vaste medewerkers van de verkoop binnen- en buitendienst per regio om je sneller van dienst te zijn. Wil je direct in contact komen met je contactpersoon van de buitendienst? Vul hieronder je postcode in: