Waterdicht doorvoeren met het assortiment van KRASO

2023-06-07, Productnieuws

Als specialist in toelevering van de betonbouw is Hakron Nederland B.V al jarenlang de Nederlandse partner van KRASO. Onze goed opgeleide medewerkers staan klaar om advies te geven aan installateurs, beton verwerkende aannemers en prefab betonbedrijven.

Kraso pompputen
Hakron & Kraso KRASO Afdichtringen Contact installatietechniek KRASO waterdichte doorvoeren KRASO Pompputten Contact verkoop

Hakron & KRASO

Sinds 1981 ontwikkelt KRASO in nauw contact met aannemers en installateurs innovatieve oplossingen voor het afdichten van doorvoeren en kabels, evenals drukwaterdichte inbouwelementen voor de betonbouw. Als specialist in de toelevering van de betonbouw is Hakron Nederland B.V. al vele jaren de Nederlandse partner van KRASO. Onze goed opgeleide medewerkers staan klaar om advies te geven aan installateurs, aannemers en prefab betonbedrijven. In totaal beschikt Hakron over meer dan 50 KRASO producten met talloze varianten voor elke situatie. Daarnaast is specifiek maatwerk ook mogelijk.

Innovatie de kracht van Hakron

Hakron is een toeleverancier van producten voor betonconstructies, bekistingen en woningbouw. Met een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid streven wij ernaar om voortdurend nieuwe en verbeterde oplossingen te ontwikkelen.

Samen met KRASO blijft Hakron een vooroploper in de industrie. Door voortdurende innovatie en samenwerking met professionals in de bouwsector handhaven wij hoge normen en spelen we in op de behoeften van de markt. Onze ambitie is om afnemers te ondersteunen en hen te helpen succesvolle resultaten te behalen in complexe betonconstructies en woningbouwprojecten. Dit doen wij met behulp van onze ervaren engineers en adviseurs. Bij Hakron staan wij altijd voor je klaar om ondersteuning te bieden en om klanten te helpen bij het realiseren van hun doelen. Met onder andere KRASO, afdichtringen-, doorvoeren en pompputten. 

KRASO Afdichtringen

De Kraso UNI DD klemdichtringen zijn universeel toepasbaar voor verschillende kabeldiameters. Hiermee is deze klemdichting aan te passen in het werk. De KRASO UNI DD klemdichtringen worden tevens ingezet om sparingsbuizen die ingebouwd zijn voor toekomstige toepassingen af te dichten. KRASO UNI DD klemdichtringen hebben een dikte van 40 mm en zijn bestand tegen een waterdruk tot 1,5 bar. De Kraso UNI DD klemdichtringen zijn samengesteld uit EPDM en RVS kwaliteit A2.

Productvideo:

Eigenschappen KRASO UNI DD:

  • Rode moeren (DKM) met aandraaimoment controle; geen momentsleutel meer nodig.
  • Afdichtend tot 1.5 bar
  • Corrosiebestendig roestvrij staal V2A, hoogwaardige rubberen afdichting
  • Montage snel en eenvoudig zonder gereedschap
  • Verlijmen niet nodig

Naast de KRASO UNI DD klemdichtringen heeft Hakron ook diverse andere klemdichtringen van KRASO in het assortiment. Ben je op zoek naar de juiste klemdichtring voor jouw project? Onze adviseur geeft je graag een deskundig advies.

Technisch adviseurs voor installateurs

Als installateur vragen over onze productoplossingen? Vraag het onze specialisten!
Neem voor technisch advies contact op met: Marcel van der Wijk (Noord Nederland = rayon 1 en 5) of Emille van Beekveld (Zuid Nederland = rayon 2, 3 en 4).

Marcel van der Wijk
Technisch adviseur buitendienst
06-53605080
Emille van Beekveld
Technisch adviseur buitendienst
06-23751195

KRASO waterdichte doorvoeren

Hakron beschikt over een breed scala van diverse waterdichte doorvoeren van KRASO. Algemeen gezien: KRASO B voor standaard buizen en KRASO FE voor alle andere maten en meervoudige toepassingen. Twijfel je over de juiste keuze, neem dan contact met ons op.

KRASO doorvoeren bieden waterdichte aansluitingen voor het doorvoeren van kabels, leidingen, rioolbuizen en andere buizen. Met onze viervoudige geribde waterkering uit elastomeer garanderen wij een lekvrije verbinding, zelfs bij continue waterdruk. De waterdichte doorvoeren zijn verkrijgbaar in elke gewenste wandmaat en kunnen op maat worden ingekort. Of het nu gaat om bestaande constructies of nieuwbouwprojecten, wij bieden oplossingen voor vrijwel elke situatie. Met de betrouwbare oplossingen van KRASO kun je erop vertrouwen dat je doorvoeren waterdicht zijn en blijven.

KRASO Universeel B 

KRASO Universeel B is een waterdichte wanddoorvoer met dubbele schuifmof en aanslag voor standaard rioolbuizen. Op het werk is deze eenvoudig op lengte in te korten op de gewenste wanddikte.Hiervoor zijn markeringen op de doorvoer aangebracht van de meest gangbare wanddiktes. KRASO Universeel B wordt compleet geleverd met twee montagedeksels en twee O-ringen. 

KRASO FE

KRASO FE is een dikwandige waterdichte sparingsbuis voor doorvoeren van kabels, waterleidingen, riolering en andere buizen. Kraso FE is leverbaar in de wandmaten 200 tot en met 500; oplopend met 10 mm. De buis is gemaakt uit massief, ongeschuimd PVC. De viervoudige waterkering is op de buis gevulkaniseerd en is waterdicht tot 7,0 Bar (MPA-testrapport). De KRASO FE wordt standaard geleverd met twee montagedeksels. Met behulp van een Kraso-klemdichtring (separaat bestellen) wordt de sparing aan de binnenzijde afgedicht. Houd bij de keuze van de sparingsdiameter rekening met de (on)mogelijkheden van de klemdichtringen.

KRASOFE FE/DE

KRASO FE/DF is een dikwandige waterdichte sparingsbuis voor doorvoeren van kabels, waterleidingen, riolering en andere buizen door een dilatatie in vloer of wand. Deze KRASO FE/DF-sparingsbuis bestaat uit twee delen die door een flexibel verbindingsstuk uit rubber/PVC zijn gekoppeld. Beide zijden zijn voorzien van de viervoudige waterkering. De viervoudige waterkering is op de buis gevulkaniseerd en is waterdicht tot 3 Bar. De buis is gemaakt uit volwand, ongeschuimd PVC.

KRASO B

KRASO B is een waterdichte wanddoorvoer met aan beide zijden een steekmof voor standaard rioolbuizen. Doorvoer KRASO B wordt volgens opgave op wandmaat geleverd; compleet met twee montagedeksels en twee O-ringen. De viervoudige waterkering is op de buis gevulkaniseerd en is waterdicht tot 7 bar. De buis is gemaakt uit massief ongeschuimd PVC. Standaard wandmaten: 200, 240, 250, 300, 350, 400, 450 en 500.

Eigenschappen van KRASO waterdichte doorvoeren:

  • Gemakkelijke installatie bij lage temperaturen.
  • Gegarandeerde waterdichte aansluiting (ook bij continue waterdruk) door de viervoudige geribde waterkering uit elastomeer.
  • Op elke gewenste wandmaat leverbaar en op universeel (inkortbare) maten. Oplossingen voor doorvoeren in bestaand werk of nieuwbouw in bijna alles situaties mogelijk.

KRASO pompputten

KRASO pompputten van Hakron bieden een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het afvoeren van water of andere vloeistoffen uit verschillende toepassingen. Deze pompputten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van diverse projecten, zoals de bouw, rioleringssystemen, waterbeheer en industriële toepassingen. Met hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen zorgen KRASO pompputten voor een effectieve afvoer en verwerking van vloeistoffen. betrouwbare afdichtingen en robuuste constructies om langdurige prestaties te garanderen.

KRASO pompput Poly

Voor het verzamelen en wegpompen van rioolwater vrij van fecaliën, met een waterdrukbestendige omgeving, biedt KRASO pompputten een thermisch gelaste KRASO 4 afdichting, een afschuifsleutel en een pijpaansluiting DN 110 geschikt voor KG 2000 buizen.

KRASO Poly 400 Pomp.

Productvideo:

KRASO pompput QF

KRASO type QF is een vierkante kunststof pompput met een fecaliënpomp. Licht van gewicht, stabiel en gemaakt van zeer sterk kunststof. MPA-getest tot 3 bar. KRASO type QF is, net als de KRASO Poly 400, voorzien van een geribde waterkering. Deze drukwaterdichte waterkering loopt rondom de pompput, op enkele centimeters van de bovenzijde. De aan de pompput bevestigde betonverankeringsprofielen zorgen voor een goede verankering in de betonvloer. De betonvloer dient bij toepassing van KRASO type Q minimaal 200 mm dik te zijn.

Standaard is KRASO type QF voorzien van één waterdichte aansluiting geschikt voor een DN 110 doorvoer en uitgerust met een complete fecaliënpomp. Op aanvraag zijn andere doorvoerhoogten, afmetingen of aansluitingen mogelijk. Bij verwachte hoge waterdruk van buitenaf tijdens de inbouw kan type Q aan de binnenzijde voorzien worden van polystyreen platen voor extra versteviging. Voor deze KRASO type Q zijn speciale afdekdeksels leverbaar.

KRASI pompput type B

KRASO type B prefab betonnen pompput is voorzien van waterdichte aansluitmof(fen), aansluitwapening en een voegenband. Betondikte is standaard 120 mm. Een gegarandeerd waterdichte oplossing zonder veel kostbare arbeid. Naast deze standaard pompputten zijn ook ander uitvoeringen en afmetingen leverbaar.

Productvideo:

KRASO pompput Q

KRASO type Q is een vierkante kunststof pompput. Licht van gewicht, stabiel en gemaakt van zeer sterk kunststof. MPA-getest tot 3 bar. KRASO type Q is, net als de Kraso Poly 400, voorzien van een geribde waterkering. Deze drukwaterdichte waterkering loopt rondom de pompput, op enkele centimeters van de bovenzijde. De aan de pompput bevestigde betonverankeringsprofielen zorgen voor een goede verankering in de betonvloer. De betonvloer dient bij toepassing van KRASO type Q minimaal 200 mm dik te zijn. Standaard is KRASO type Q voorzien van één waterdichte aansluiting geschikt voor een DN 110 doorvoer. Op aanvraag zijn andere doorvoerhoogten, afmetingen of aansluitingen mogelijk. Bij verwachte hoge waterdruk van buitenaf tijdens de inbouw kan type Q aan de binnenzijde voorzien worden van polystyreen platen voor extra versteviging. Voor deze KRASO type Q zijn speciale afdekdeksels leverbaar.

Putdeksels

De pompputten van KRASO kunnen optioneel geleverd worden met diverse putdeksels. Deze hebben diverse eigenschappen zo zijn er beloopbare en berijdbare deksels. Bovendien hebben ze ook geur en waterdichte functies, waardoor voor elke situatie een passende putdeksel te verkrijgen is..  

Contact verkoop

Voor vragen kun je terecht bij onze afdeling verkoop.

0341 27 88 10

Wij werken met vaste medewerkers van de verkoop binnen- en buitendienst per regio om je sneller van dienst te zijn. Wil je direct in contact komen met je contactpersoon van de buitendienst? Vul hieronder je postcode in: