Interview Beton- & Staalbouw

2022-11-16, Algemeen nieuws

Onze collega en engineer Alexander is voor de speciale editie van Beton en Staalbouw geïnterviewd over onder andere de KOMO-gecertificeerde ISOPRO-koudebrugonderbreking.

Meer dan vijftig jaar ervaring Hakron Groep Koudebrugonderbreking Lees meer

Meer dan vijftig jaar ervaring

Al meer dan vijtig jaar geldt Hakron in Nederland als de referentie in het leveren van toebehoren voor betonconstructies, bekistingen en de woningbouw. Met een uitgekiend assortiment, deskundig advies en een eigen engineeringsafdeling is Hakron veel meer dan alleen een handelsonderneming. Alexander Zalm, engineer bij Hakron Nederland, zet een aantal interessante productcategorieën in de spotlights.

Hakron Groep

De Hakron Groep bestaat uit vier werkmaatschappijen: Hakron, Certacon, Hakron-Terwa en Innofix. “Met Hakron richten we ons vooral op de natte bouw en woningbouw. Hakron-Terwa levert toebehoren voor de prefab industrie, terwijl Certacon zich richt op constructieve ondersteuning zoals lateien, geveldragers en metselwerkondersteuning”, verduidelijkt Zalm. “Met Hakron leveren we dus in feite alles wat op, aan, vast of in de beton zit. Alles behalve het beton zelf en het wapeningsstaal.

Koudebrugonderbreking

Relatief nieuw in het assortiment van Hakron zijn de KOMO-gecertificeerde ISOPRO koudebrugonderbrekingen van de Duitse producent H-BAU. “Met dit concept kan een constructieve verbinding tussen betonnen constructiedelen gerealiseerd worden, zonder dat dit leidt tot een thermische brug. Het concept wordt veel toegepast bij uitkragende delen zoals balkonplaten, galerijen, borstweringen, wanden en vloerranden. Maar ISOPRO leent zich ook uitstekend voor het thermisch onderbreken van staal-betonaansluitingen, waarbij een staalconstructie achteraf koudebrugvrij aan een casco gemonteerd kan worden. ISOPRO voldoet aan brandwerendheidsklasse R90 en/ of REI120. Omdat het concept modulair wordt opgebouwd kunnen we zeer korte levertijden hanteren van enkele werkweken, ook voor de ‘specials’. Dat is echt uniek. Wij verzorgen de engineering in eigen huis met ondersteuning vanuit de producent, H-BAU.”