Installateur aan het woord

2024-01-22, Interview

Installateur Willem Rooijakkers geeft zijn mening over de KRASO gas- en waterdichte doorvoeren. In onderstaand bericht lees je over zijn positieve ervaringen.

KRASO doorvoeren voor de intstallatechniek.
Maak kennis met Alleen een dopsleutel nodig Contact installatietechniek

Installateur aan het woord

Wat vindt de vakman zelf van onze KRASO gas- en waterdichte doorvoeren? We vroegen het aan Willem Rooijakkers, eigenaar van Rooijakkers Installatietechnieken BV uit Erp. Als ervaren installateur deelt hij graag zijn visie op het gebruik in de praktijk met ons.

Willem Rooijakkers: “Als installateur wil je zekerheid dat er geen lekkage ontstaat en dat de montage van doorvoeren snel en eenvoudig is. Met Emille van Beekveld (buitendienst Hakron) heb ik om de tafel gezeten en vooraf gekeken wat de beste productoplossingen zijn voor het doorvoeren van leidingen.”

Alleen een dopsleutel nodig


“We kwamen uit op de KRASO UNI DD 100 en UNI DD 110 klemdichtringen. Die pas ik toe bij KRASO FE doorvoerbuizen of bij geboorde gaten. Groot voordeel van deze klemdichtringen: ik heb geen pur en kit meer nodig. Ik boor een gat van 100 of 110 mm en daar gaan leidingen in van 18 t/m 75 mm, net wat er nodig is qua maat. De KRASO klemdichtringen zijn voorzien van afpelbare rubberen ringen, zodat het altijd strak past om de leiding. Vervolgens draai ik alleen nog de klemdichtring aan met een dopsleutel. Ik heb zelfs geen momentsleutel nodig, omdat de moeren een klik geven bij het juiste aandraaimoment.”

“Het is super handig” zegt Willem, “ik heb nu altijd een aantal KRASO klemdichtringen op voorraad liggen en grijp dus nooit mis bij installatiewerk.”

Technisch adviseurs voor installateurs

Als installateur vragen over onze productoplossingen? Vraag het onze specialisten!
Neem voor technisch advies contact op met: Marcel van der Wijk (Noord Nederland = rayon 1 en 5) of Emille van Beekveld (Zuid Nederland = rayon 2, 3 en 4).

Marcel van der Wijk
Technisch adviseur buitendienst
06-53605080
Emille van Beekveld
Technisch adviseur buitendienst
06-23751195