ESB bekisting Whitepaper

2023-04-18, Productnieuws

De ESB-poerbekisting is samengesteld uit stalen trapeziumvormig geprofileerde elementen. Deze elementen fungeren als een verloren bekisting. Hierdoor is het tijdrovende verwijderen van een traditionele poerbekisting en het afvoeren van het gebruikte materiaal niet van toepassing. Meer weten? Download dan de whitepaper!

ESB Poerbekisting
ESB verloren Bekisting Funderingsrib met draad Download Whitepaper Contact verkoop

ESB verloren Bekisting

De ESB poerbekisting is volledig samengesteld uit stalen trapeziumvormige geprofileerde elementen. Deze elementen fungeren als een verloren bekisting, waardoor het verwijderen van traditionele poerbekisting en het afvoeren van gebruikte materialen niet nodig zijn. Bovendien zijn de elementen relatief licht van gewicht, waardoor je montageploeg minder belast wordt.  Hakron levert de ESB poerbekisting volledig op maat, inclusief alle benodigde montagebeugels, volgens jouw specificaties.

Onze ESB poerbekisting is zelfdragend tot een maximale hoogte van 1,60 meter, waardoor er geen extra materialen nodig zijn tot die hoogte. Er is geen behoefte aan maatwerk en er ontstaat geen afval. Bij de levering ontvang je een gedetailleerde tekening met de ESB poerbekistingen en de plaatsing van de elementen per poer, gebaseerd op jouw definitieve CAD-tekeningen. Elk element is voorzien van een sticker waarop de positie en de typeaanduiding is aangegeven.

Onze ESB poerbekisting is verkrijgbaar in hoogten van 300 mm tot 1600 mm en breedtes van 1,20 meter tot 5,00 meter. Voor afmetingen groter dan 5 meter kunnen we de trekstaaf standaard in twee stukken leveren, die op de bouwplaats aan elkaar gelast moet worden.

FunderingsRib 

FunderingsRib is een veelzijdige en hoogwaardige afstandhouder die speciaal is ontwikkeld voor funderingsbekistingen. Het is een betrouwbare keuze voor vuil werk en voldoet volledig aan de eisen zoals gesteld in de BRL 2817. Deze afstandhouder is KOMO-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan strenge kwaliteitseisen en geschikt is voor alle milieuklassen. 

Een van de belangrijkste kenmerken van FunderingsRib is de perfecte pasvorm. Het is specifiek ontworpen om over het profiel van ESB-bekisting te vallen, waardoor het uitstekend op zijn plaats blijft zitten. Hierdoor is het niet alleen geschikt voor ESB- en FSB-poerbekisting, maar ook voor andere soorten vuil werk funderings- en wandbekistingen. Het is echter belangrijk op te merken dat het alleen geschikt is als vloer-afstandhouder bij een harde ondergrond.

Een ander voordeel van FunderingsRib is dat het een alternatief biedt voor situaties waarin het gebruik van kunststof afstandhouders niet mogelijk of toegestaan is. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende projecten en bouwomgevingen.

Wat betreft de afmetingen, heeft FunderingsRib een standaard afmeting van 115 x 25 mm aan de zijde van het contactvlak met de bekisting. Het vlak waar het draadje, enkele klem of duoklem in staat, heeft een afmeting van 145 x 50 mm.

4 verschillende varianten

FunderingsRib is verkrijgbaar in vier verschillende bevestigingsvarianten: zonder bevestiging, met duoklem (geschikt voor wapening tot rond 14 mm, op aanvraag leverbaar voor wapening tot rond 25 mm), met enkele klem en met draad. Het is echter belangrijk om op te merken dat de uitvoering met enkele klem niet geschikt is voor horizontale wapening. In dat geval dient de uitvoering met duoklem te worden besteld. Alle typen FunderingsRib zijn direct leverbaar uit voorraad met dekkingen van 30, 35 en 40 mm. Indien gewenst kunnen hogere dekkingen op aanvraag worden geleverd.

Funderingsrib Varianten

Download whitepaper

Wil je meer infromatie ontvangen over de ESB bekisting? Lees dan onze whitepaper

 

ESB Bekistingen

 

Contact verkoop

Voor vragen kun je terecht bij onze afdeling verkoop.

0341 27 88 10

Wij werken met vaste medewerkers van de verkoop binnen- en buitendienst per regio om je sneller van dienst te zijn. Wil je direct in contact komen met je contactpersoon van de buitendienst? Vul hieronder je postcode in: