verkoop@hakron.nl | België

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron
Hakron Engineering
engineering

Product assortiment


prefab beton waterdicht duurzaam epdm anker geluid dilatatie veilig luchtdicht ufo loodvervanger kraso


Catalogus download

Hakron beton- en woningbouw catalogusnieuws | Modula betonconussen

Modula betonconussen

2015-04-15, Hakron Nunspeet B.V.

Hakron introduceert de Modula betonconussen. Deze worden toegepast voor het maken van een centering in waterdicht betonwerk. De Modula is zowel met als zonder voorgemonteerde UFO-waterkering verkrijgbaar.

Aanlevering in voorgemonteerde sets op wandmaat is optioneel mogelijk, dit bespaart veel arbeid op de bouwplaats. De Modula betonconus is toepasbaar in de milieuklassen X0, XC, XD, XS, XF en XA.  Standaard voor een Betomax centerpen 15 en met dekking 50 en 60 mm. Op aanvraag zijn andere dekkingen mogelijk. 

 

Producteigenschappen Modula
De Modula betonconus is samengesteld uit hoogwaardig gecertificeerd automatenstaal Betomax 15 en KOMO-gecertificeerd vezelbeton. De stalen kern wordt gemaakt uit koudgetrokken staal en het  B15 schroefdraad wordt machinaal getapt. Het vezelbeton heeft een minimale druksterkte van 45 N/mm2.  De waterindringing bedraagt maximaal 25 mm (bepaald volgens NEN-EN 12390-8). Het vezelbeton valt onder KOMO-certificaat K46217 voor cementgebonden afstandhouders conform BRL 2817 en de kwaliteit wordt ook onderstreept met een rapport waaruit een honderdjarige levensduur van het vezelbeton blijkt.

UFO-waterkering
De optionele UFO-waterkering is een unieke actieve waterkering uit hydrofiel synthetisch rubber. De UFO wordt voorgemonteerd op het uiteinde van de Modula-kern. De UFO is getest tot 5 Bar waterdruk en heeft maar liefst 500% zwelvermogen.

Verwerking
De Betomax 15 centerpennen (tussenpen en buitenpen) dienen altijd volledig tot de aanslag in de Modula-conus geschroefd te worden. Met deze inschroefdiepte mag NIET gesteld worden.

Bij toepassing van de Modula B15  met UFO-waterkering dient deze altijd aan de zijde geplaatst te worden waar de waterindringing wordt verwacht. De UFO dient met oog op de expansiekracht op het uiteinde van de kern te blijven; deze mag dus niet verschoven worden.

Download het Product Informatieblad (PIB).

Modula betonconussen 1


Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Laatste nieuws

Pile-Safe paalkopbeveiliging

Hakron innoveert met Ritplan

Out of the box.

Download nieuwe catalogus 22 en Woningbouwcatalogus


Vacatures

(junior) Engineer

Stagiair marketing

Vrachtwagenchauffeur - Magazijnmedewerker

Technisch talent/engineer

Engineer (Certacon)

Calculator (Certacon)

ICT Process Manager D365FO


Beurs agenda

■ agenda is leeg


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek