verkoop@hakron.nl | België

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron
Hakron Engineering
engineering

Product assortiment


prefab beton waterdicht duurzaam epdm anker geluid dilatatie veilig luchtdicht ufo loodvervanger kraso


Catalogus download

Hakron beton- en woningbouw catalogusnieuws | Klant aan het woord: Maarten Altena

Klant aan het woord: Maarten Altena

2022-03-28, Hakron Nederland B.V.

In deze editie van klant aan het woord spreken we met projectleider Maarten Altena van Janssen de Jong Bouw Oost B.V

Maarten is projectleider van het gehele project wat aanbesteed is aan Janssen de Jong Bouw Oost B.V. We ontmoeten elkaar bij het project Hart van de Waalsprong in Nijmegen, waar energieneutraal wonen de basis moet worden.

Hart van de Waalsprong is een ambitieus project van de gemeente Nijmegen, waarbij een start is gemaakt voor een nieuw hart voor een dynamische omgeving om te wonen, te sporten, te ontspannen en uit te gaan. De nieuwe bewoners van Hart van de Waalsprong staan aan de basis van een nieuw stadsdeel van Nijmegen.

 

Maarten vertelt dat Hart van de Waalsprong één van de grotere projecten op dit moment is van Janssen de Jong Bouw, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het realiseren van de blokken Crevas, Bliek en Alver. Bij inschrijving van het project kwamen ze er al snel achter dat dit een uniek project is met vele architectonische bijzonderheden. Dit project vergt door haar unieke architectuur veel vakmanschap van de mannen op de bouw; de markante kozijnopeningen die lijken op ‘schietgaten’, schuine gevelconstructies, het staande metselwerk,  tegelverband, als ook het klezorenverband met een vallende tand. Een gevel waar veel vakmanschap bij komt kijken!

Om delen van de plannen goed te kunnen realiseren, heeft Janssen de Jong Bouw een leverancier nodig voor geveldragers en lateien, die maatwerk kan leveren, snel levert en meedenkt in uitdagingen die er liggen. Na eerdere positieve ervaringen met Certacon en bij aanvang van dit traject nog met Muurkracht (later overgenomen door Certacon), is Janssen de Jong Bouw de samenwerking aangegaan met Certacon. Maarten geeft aan dat de samenwerking met Certacon goed bevalt, het is fijn om een partner te hebben waarmee je 1 op 1 alles kan doornemen, die werkt met een strakke planning en uitstekend op de aantallen berekend zijn.

Het project moet oktober 2022 opgeleverd gaan worden en zullen de bewoners van de 155 koop- en huurwoningen hun intrede doen.

 

Metselaar René Krabben

Wij spraken ook nog met René Krabben van Rikkert Metselwerken B.V., een echte vakman op de bouw en al 45 jaar werkzaam als metselaar. René werkt momenteel als metselaar bij het project Hart van de Waalsprong in Nijmegen.

Hij neemt ons mee naar een aantal plekken waar onze lateien en geveldragers worden toegepast. Hij is bijzonder enthousiast over de kwaliteit en maatwerk van de producten. Eerst laat hij ons het stuk staand metselen zien, wat het aanzicht van het gebouw een bijzonder karakter gaat geven. Daarna komen we terecht bij de portiek waar hij te maken heeft met rondingen, waarop ook weer op maat gemaakte geveldragers worden toegepast.

René geeft aan dat in deze fase het aantal te leggen stenen per dag drastisch omlaag is gegaan door het maatwerk. Waar hij normaal gesproken 800 tot 1000 stenen per dag legt, is dat nu rond de 250 stenen per dag. Al met al geniet hij ervan dat hij een bijdrage mag leveren aan dit project en is heel benieuwd naar dit ´mooi strakke´ ontwerp van het gebouw als het af is.

 

 

Klant aan het woord: Maarten Altena 1


Klant aan het woord: Maarten Altena 2


Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Laatste nieuws

Pile-Safe paalkopbeveiliging

Hakron innoveert met Ritplan

Out of the box.

Download nieuwe catalogus 22 en Woningbouwcatalogus


Vacatures

(junior) Engineer

Stagiair marketing

Vrachtwagenchauffeur - Magazijnmedewerker

Technisch talent/engineer

Engineer (Certacon)

Calculator (Certacon)

ICT Process Manager D365FO


Beurs agenda

■ agenda is leeg


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek