verkoop@hakron.nl | België

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron
Hakron Engineering
engineering

Product assortiment


prefab beton waterdicht duurzaam epdm anker geluid dilatatie veilig luchtdicht ufo loodvervanger kraso


Catalogus download

Hakron beton- en woningbouw catalogusvacatures | Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst

Werkzaamheden

In deze afwisselende en uitdagende functie ben je samen met jouw directe collegaís verantwoordelijk voor de afhandeling en coŲrdinatie van de order- en offertestromen. Je hebt je eigen rayon, waarbinnen je nauw samenwerkt met de accountmanager van dat rayon. Samen realiseren jullie omzetdoelstellingen door middel van verkoop van producten en diensten en het geven van advies. Het verkoopteam bestaat uit 6 binnendienstcollegaís, 7 accountmanagers en 3 engineers. Het betreft een echte spilfunctie en je werkt nauw samen met de afdelingen inkoop/voorraadbeheer, logistiek, engineering, financiŽn, marketing alsook met het zusterbedrijf in BelgiŽ. Je rapporteert aan het hoofd verkoop binnendienst.

Samen met je collegaís verwerk je vele orders en offertes per jaar. Deze komen binnen via email, telefonisch of via de accountmanager. Jouw klanten variŽren van een lokale aannemer tot een professionele bouwonderneming. Er is een mooie mix tussen bestaande en nieuwe klanten. Jouw focus ligt op het opbouwen van een langdurige relatie met klanten door het geven van adviezen en toelichting op producten, toepassingen en prijzen en het verstrekken van monsters, documentatie en mailingen. Daarbij los je eventuele problemen proactief en tijdig op. Ook ga je actief op zoek naar nieuwe kansen en benut je deze, bijvoorbeeld door het zoeken naar nieuwe producten als een klant daarom vraagt. De hele dag ben je aan het regelen, coŲrdineren, informeren, schakelen en controleren waarbij je veel ballen in de lucht moet houden.

Soms weet een klant al precies wat hij nodig heeft, maar het komt ook regelmatig voor dat ze jou om advies vragen voor een oplossing voor een specifieke situatie. Daarbij schakel je met de klant voor aanvullende informatie of tekeningen, vraag je door en attendeer je ze op de diverse mogelijkheden die Hakron biedt. In geval van maatwerk schakel je je collegaís van engineering in voor het maken van een klantspecifieke oplossing. Vervolgens vraag je offertes op bij leveranciers en onderhandel je over inkoopprijzen. Continu monitor je de order- en offertestroom, stem je af met de buitendienstcollegaís, schakel je met leveranciers en afdeling inkoop en zorg je tijdige levering bij klanten. Daarnaast borg je de invoer en controle van de orders, klanten en afspraken in ERP-systeem Microsoft Dynamics AX (365), met als doel actuele digitale klantendossiers.

Bij al je werkzaamheden heb je een proactieve houding in het meedenken over het efficiŽnt inrichten van werkprocessen, orderstromen, logistieke stromen en procedures binnen en buiten de organisatie. Daarnaast ben je continu alert op commerciŽle kansen en speel je hier soepel op in.

Binnen onze groeiende organisatie zijn voldoende doorgroeimogelijkheden, afhankelijk van jouw kwaliteiten, ambities en wensen.

Profiel

Je hebt aantoonbaar MBO+/ HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting commercie of bouw. Je bezit relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een handelsorganisatie. Je bent het gewend te werken met een ERP-pakket, ervaring met Microsoft Dynamics AX (365) is een pre. Je beheerst naast het Nederlands, de Duitse of Engelse taal in woord of geschrift.

Persoonskenmerken
Je bent een ambitieus persoon met gevoel voor commercie en een hoge mate van accuratesse. Je bent gericht op het opbouwen van langdurige relaties en het binden van klanten door een persoonlijke benadering, meedenken, het geven van het juiste advies en het nakomen van afspraken. Werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is, spreekt jou aan. Je bent in staat hierbij planmatig te werken, overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Je vindt het een uitdaging om te zorgen dat gegevens volledig en juist zijn, waarbij je geen aannames doet maar zorgvuldig controleert of informatie juist is. Je krijgt energie van proactief organiseren, pragmatisch werken en resultaten neerzetten. Je durft door te vragen om alle informatie boven tafel te krijgen en schakelt graag met collegaís, leveranciers en klanten. Bovenal ben je een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuis voelt in een informele en vernieuwende bedrijfscultuur. Je bent bereid hard te werken in een organisatie die flink in ontwikkeling is.

Wij bieden

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met:
Ronald Rijkeboer, e-mailadres r.rijkeboer@hakron.nl.

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in dit profiel en wil jij graag bij Hakron aan de slag? Stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV uiterlijk 17 januari 2020 per e-mail naar hr@hakron.nl ter attentie van Sharon Cooney, HR Adviseur.

Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Laatste nieuws

Samenwerking Hendriks groep en Hakron groep

Catalogus woningbouw en geveldichting

Hakroniek 2020

Voorkom geluidsoverlast met Trillingsisolatie G+H Akoestiek


Vacatures

Engineer/BIM Modelleur Certacon

Commercieel Medewerker Binnendienst

Supply Chain Coordinator

Medewerkers Montage & Afdichting Innofix


Beurs agenda

■ agenda is leeg


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek